A 31 éves Sacha, a világ legöregebb macskája

0
9 458 megtekintés
Fotó: Arthur Allison
Swing Szerelem Szulák
Azt nem tudni, hogy kilenc életéből épp melyiket éli, de az biztos, hogy a Sacha névre hallgató cica úgy határozott, a lehető legtöbb időt itt tölti. Jelenleg 31 éves, így a világ legöregebb macskája, ez emberi években 141 tekintélyes évet jelent.

Ráadásul egy igazi harcos, nemrég épült fel egy életmentő operációból. Egy százezer forintos műtéten esett át, amely során eltávolítottak egy kinövést az orrából, ami gátolta a légzésben. 

Fotó: Daily Mail

A műtét sikeres volt és Sacha pár nap után hazatérhetett. Most egészségesebb, mint valaha. Mikor orvosai megtudták mennyi idős, javasolták gazdájának Beth O’Neillnek, hogy regisztrálja a Guinness-rekorderek közé, mert magasan vezeti a mezőnyt és nincs nála öregebb cica a világon. Az előző világrekorder egyébként egy 30 éves cica volt, a texasi, Scooter nevű négylábú, tavaly hunyt el.

Fotó: thepawpost

Beth 1991-ben 5 évesen mentette meg Sash-t. Lovaglás közben talált rá, az erdő közepén, éhesen, fázva és teljesen legyengülve. A szerető gondoskodásnak hála, a cica hamar felépült és azóta is imádják egymást gazdájával. Az évek során számos betegségből és sérülésből felépült, soha nem adja fel, igazi küzdő szellem. Beth, el sem tudja képzelni az életét nélküle.

Fotó: thepawpost

Reméljük még sok boldog évet tölthetnek együtt!

Forrás: meowon