Lomtalanítás közben bukkant rá egy család a 30 éve etünt teknősére

0
4 697 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Lomtalanítás közben találtak rá a 30 éve eltünt teknősre.

1982-ben a Rio de Janerio-i Almeida család elvesztette a teknősét, Manuelát. Az állatot a családfő, Lionel lánya, Lenita, kapta házi kedvencnek. A családtagok úgy gondolták, hogy a teknős kimászhatott a közeli erdőbe, amikor a lakásfelújításon dolgozó munkások nyitva felejtették az ajtót.

30 évvel később, 2013 januárjában, apjuk halála után a gyerekek úgy döntöttek, alaposan kitakarítják a második emeleti tárolóhelyiséget, mivel az ott összegyűlt kacatok túl nagy helyet foglaltak el.

Lionel fia, Leandro el akart dobni egy dobozt, amiben egy régi magnót találtak, amikor a szomszéd viccelődve megkérdezte, hogy vajon a teknőstől is szeretne-e megszabadulni, ami a dobozból leskelődik kifelé. Leandro döbbenten fedezte fel, hogy a dobozban Manuela, a 30 éve eltűnt fekete teknős lapul.

Testvére, Lenita, aki visszakapta gyerekkori kedvencét, elmondta, soha nem jutott eszükbe a tárolóban keresni az állatot:

„Apám mindent összeszedett és hazahozott, amiről csak úgy gondolta, hogy képes megjavítani. Például, ha talált valahol egy régi televíziót, úgy gondolta, hogy az alkatrészeit később még felhasználhatja. Tehát folyton csak gyűjtötte ezeket a dolgokat.

Soha nem mertük betenni a lábunkat abba a szobába. Mind nagyon boldogok vagyunk, hogy Manuela előkerült, de nem értjük, hogy sikerült 30 éven át túlélnie ott. Ez egyszerűen hihetetlen.” – mondta Lenita.

A történet sokak szerint valóban hihetetlenül hangzik, de Jeferson Pires, egy Rio de Janeiro állatorvos véleménye szerint a fekete teknősök rendkívül szívósak.

„Rendkívül ellenállók, akár 2-3 évig is képesek túlélni élelem nélkül. A vadonban gyümölcsöt, leveleket, elhullott állatokat, sőt ürülékeket esznek.” – nyilatkozta az állatorvos.

Az állatorvos úgy gondolja, Manuela termeszekkel táplálkozhatott, amelyek a szoba padlójába vették be magukat.

Anthony Pilny, egy New York-i állatorvos, aki madarakra és hüllőkre specializálódott, elmondta, hogy a teknősök képesek zsírtartalékokat felhalmozni a testükben, amelyet aztán felhasználhatnak, ha hosszú ideig nem jutnak táplálékhoz.

Ezenkívül ezek az állatok képesek lecsökkenteni a testhőmérsékletüket és az élettani folyamataikat, azaz hibernálnak.

Forrás: twice.hu