7 nagytestű kutyafajta gyerekes családoknak

0
30 555 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Ha a család úgy dönt, hogy a gyerekek mellé egy ebet is bevállal, gyakran fogalmuk sincs, melyik fajta lenne a legideálisabb. Egy kutya jelenléte jelentős lehet a gyereknevelés szempontjából is, a kicsik így már korán megtanulhatják, hogy vannak feladataik, amelyeket el kell végezniük, illetve felelősséget kell vállalniuk kedvencükért is. Segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb társat.

#1 – Golden retriever

Ez a kutyafajta az egyik legnépszerűbb a családok körében, és ez nem is véletlen. Kedves, élénk természetű, megbízható kutyus, aki akkor a legboldogabb, ha családja közelében élhet. Kisgyerekekkel szelíden játszik, de nincs ellenére a kiadós séta és rohangálás sem. Vakvezető kutyaként is igen népszerű, gyorsan tanul, ezért remek családi kutya és jó választás kicsi gyerkőcök mellé is.

Golden_retriever_stehfoto

#2 – Boxer

Marcona külseje miatt sokan nem bíznak ebben a kutyában, de a zord külső érző szívet rejt, ez a faj ugyanis rendkívül barátságos, ám bátor is egyben. Ez a kettősség remekül összefoglalja a jellemét, ugyanis az esetek többségében egy lusta, szeretetéhes plüssmackó, ám ha veszélyt érez, nem fél megmutatni a foga fehérjét, ezért remek védelmezője lehet a családnak. Játékos, és gyerekszerető, öregkorában is megbízható, nyugodt természetű.

boxer

#3 – Bernáthegyi

Intelligens, gyengéd, és megbízható, nagy mérete ellenére természete egyáltalán nem makacs, sőt, kifejezetten engedelmes. Nagyon kiegyensúlyozott, családjával szemben odaadó és figyelmes. Nem ez az elsődleges feladata, de ha szükséges, megvédi a szeretteit. Más kutyákkal és gyerekekkel is remekül kijön, így ideális választás családok számára. Tartása és etetése nem olcsó mulatság, de meghálálja a törődést.

St_Bernard_Dog_001

#4 – Német dog

Lenyűgöző mérete és eleganciája tiszteletet parancsol, robusztus felépítése miatt remek őrző-védő. Érző szívű kutya, egy szelíd óriás, aki hűséges családjához és gazdájához. Kíváncsi, értelmes, a család barátai az ő barátai is, jól kijön a háziállatokkal, és a gyerekeket sem kell tőle félteni, hiszen odaadóan vigyáz a legkisebbekre is. Tartása költséges, és időigényes, de minden befektetett pénz, idő és energia megtérül, ugyanis rendkívül melegszívű, odaadó állat.

Harlis-2009-15-10

#5 – Labrador retriever

Könnyen tartható, szerető, ha kell energikus, ha kell nyugodt és megfontolt.  Imádja a családját, a gyerekkel türelmes és nagyon szereti őket. Könnyen tanul és nagyon okos, ám házőrzőnek nem alkalmas, ahhoz túlságosan barátságos. Érzékeny fajta, ezért szeretetért cserébe ő is szeretetet vár. Egészséges típus, ám hajlamos az elhízásra, ezért fontos, hogy megfelelő mennyiségű testmozgást végezzen. Imád úszni, a labdajátékokkal pedig egy életre boldoggá lehet tenni.

Labrador-Retriever-6

#6 – Újfundlandi

Jó természetű, barátságos, szelíd és könnyen kezelhető fajta. Ezt a kutyát angol telepesek nemesítették Új-Fundlandon, és őket tartják a retrieverek ősének. A vastagcsontú, masszív testfelépítésű kutya, előszeretettel használják vízi mentőkutyának. Emberekkel és állatokkal is remekül kijön, gyerekekkel jámbor és türelmes. Szükség esetén megvédelmezi családját, kiváló társ, él benne a természetes “mentési ösztön”.

ujfoundlandi-kutya-01

#7 – Hosszúszőrű skót juhászkutya

Ez a vidám természetű kutya nyugodt és megbízható, ezért családoknak ideális, akár egészen kicsi gyerek mellé is. Igényli gazdája jelenlétét, szoros kapcsolatot alakít ki a szeretteivel, ezért nem ajánlatos elhanyagolni. Nagyon értelmes, szeret dolgozni, és kifejezetten jól viseli a nagyobb társaságokat is. Nem őrző-védő típus, de a család legfiatalabb tagjaira úgy vigyáz, mint a szeme fényére. Ha idegent észlel, készenlétbe helyezi magát, ám az ismerősöket barátságosan fogadja.

IMG_1666 copy

Ismerd meg azokat a fajtákat is, melyeket semmiképp sem ajánlunk kezdő kutyásoknak: Az 5 legkedveltebb, de kezdőknek semmiképp sem ajánlott kutyafajta

Leadfotó: akc.org
Fotók: wikipedia, animalsbreeds.com, www.dogworld.co.uk