7 jel, hogy a kutyusod egészsége veszélyben lehet

0
374 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Minél hamarabb fény derül a bajra, annál könnyebben tudjuk orvosolni. Ezért is fontos, hogy a kutyus szem előtt legyen, így mi is figyelhetünk arra, ha viselkedésében valamilyen változás lépne fel. Ha valami szokatlant, vagy furcsát észlelsz, az a legjobb, ha rákérdezel az állatorvosnál!

1. Az étvágy megváltozása
Kevesebbet eszik a kutyád? Esetleg a kelleténél sokkal többet? Már nem csábítja a kedvenc csemegéje, hanem teljesen más ételre vágyik? Érdemes megfigyelni, hogyan táplálkozik.

2. A testsúly változása, ingadozása
Ha feltűnt, hogy a kutyusod az utóbbi időben felszedett néhány kilót, vagy esetleg meglepően gyorsan fogyott párat, jó ötlet lehet egy állatorvosi vizit.

3. Szokások felcserélődése
Máshol alszik, feltűnően megváltozott a rutinja? Figyelj a kutyád viselkedésére! Ha már nem csinálja azokat a dolgokat, amik eddig a szokásai, berögződései voltak, jobb, ha odafigyelsz rá.

4. Csökkenő érdeklődés és aktivitás
Fáradtnak tűnik, kedvtelen, nem üdvözöl, mikor hazaérkezel és nincs kedve a sétához, a játékhoz? Ha radikálisan változik a kutya aktivitása, akkor már lehet gyanakodni.

5. Viszketés, nyalakodás
Lehet, hogy toklásszal állunk szemben, de az is lehet, hogy bolha, vagy valamilyen bőrbetegség kínozza kedvencünket. Alapos vizsgálat ajánlott az ilyen esetekben!

6. Viselkedészavar
Eddig bújós, szeretetreméltó, most mogorva és magának való? Ha teljesen kifordul önmagából és már rá sem lehet ismerni, akkor egészen biztos, hogy valamilyen lelki, vagy egészségügyi probléma áll fent.

7. Külső jegyek változása
Bármilyen szembetűnő változás a kutya megjelenésében alapos gyanúra adhat indokot. A szem, az orr, a fogak egészsége nagyon fontos, de ha csomókat, vagy bármilyen elváltozásokat észlelünk a testén, akkor irány az orvos!

Fotó: wallpaperscraft.com