6 tipp kutyás gazdiknak az őszi időszakra

0
1 450 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

1. Töltsetek több időt a szabadban!

A napsütéses őszi napoknál semmi sem lehet alkalmasabb egy kis sétára, kirándulásra, vagy játékra a parkban. Míg a nyári forróságban korlátozottak a lehetőségek, télen pedig szintén vigyázni kell az időjárás miatt, az őszi hónapokban kevésbé kell aggódnunk kedvenceink egészsége miatt. Séta után keféld ki alaposan a kutyus bundáját, távolítsd el belőle a bogáncsokat, esetleges élősködőket, egy nagy fürdés sem árthat.

2. A játék közben semmiképp se téveszd szem elől kutyusodat!

Ebben a szezonban nőnek a gombák, nehogy egy mérgezőt majszoljon el, valamint figyelj arra is, hogy az esetlegesen kihelyezett veszettség elleni csalikat se csócsálja meg! Ugyanúgy figyelni kell a toklászokra is, ezek nem csak tavasszal és nyáron jelenthetnek gondot, ezek a kutyus orrába, ujjai közé, hallójáratba kerülhetnek és rendkívüli fájdalmakat okozhatnak.

3. Fő a biztonság!

Ha kirándulni indultok, ne feledkezz meg a kullancsellenes védelemről! Nyakörv, vagy cseppek formájában megelőzhető a baj. Ha ismeretlen terepre mentek, ne hagyd, hogy a kutya messzire csatangoljon, mindig legyen látóhatáron belül, illetve ha nem engedelmeskedik póráz nélkül, akkor inkább maradjon mindig a gazdi mellett.

0288

4. Gondoskodj egy meleg kuckóról!

Az esték egyre hidegebbek, mi is már magunkhoz veszünk egy extra takarót, kutyusodnak is jól fog esni a törődés. Egy régi pokróc, néhány megunt párna kényelmesebbé varázsolhatja fekhelyét, így attól sem kell aggódnod, hogy a hidegben esetleg megfázik.

5. Szoktasd hozzá az új rutinhoz!

Az ősz az újrakezdés időszaka, hiszen ismét kezdődik az iskola, az egyetem, ez pedig a kedvencedre is hatással lehet. Már nem érsz rá minden nap órákig sétálgatni vele, nyáron ez sokkal egyszerűbb volt. Szoktasd hozzá az ebet is a változásokhoz, hétvégén pedig kárpótold az elmulasztott játék miatt!

6. Irány az állatorvos!

Nem árt egy vizit, hogy meggyőződj róla kis kedvenced egészséges és nem veszélyezteti semmiféle betegség. Gondoskodj róla, hogy évente többször is lássa állatorvos, hiszen bujkálhat benne olyan betegség, vagy fertőzés, amit gazdiként nem veszel észre.

Ha tetszett, olvasd el ezeket is:

Minden, amit az őszi ebzárlatról a gazdiknak tudniuk kell
12 jel, amiből tudhatod, hogy a kutyusod igazán boldog
Így érd el, hogy a kutyád tényleg hallgasson rád

Leadfotó: zastavki.com
Fotó: 1wallpaper.net