6 létfontosságú óvintézkedés, amivel megóvhatjuk kutyusunkat a tűzijáték idején

0
6 229 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Nagyon fontos, hogy a kutyatartók komolyan vegyék a tűzijáték-kérdést, és megtegyék a szükséges óvintézkedéseket annak érdekében, hogy a kutyus épségben átvészelje az ünnepet. Mit kell tennünk? Máris eláruljuk.

A tűzijáték, petárda robbanásakor keletkező nagy erejű fény- és hanghatás sokkolhatja a szabadban lévő állatokat. A kutyák sokkal érzékenyebbek a hangokra, az ilyenkor elszenvedett halláskárosodás hatására pedig pánikszerűen menekülni kezdenek. A megszokott környezetüket elhagyva elszaladnak, elkóborolnak, a zavart állatok eltévednek, rosszabb esetben közlekedési baleset áldozatai lesznek, ezért olyan fontos, hogy fokozottan ügyeljünk rájuk az ünnep alatt.

A legfontosabb óvintézkedések a következők:

  • A kutyákat engedjük be a lakásba ezen az estén, 20.00 és 23.00 között, ebben a három órában mindenképpen legyenek biztonságos helyen!
  • Az ünnepi eseményre semmiképp se vigyük magunkkal az ebet!
  • A sétáltatás csak pórázon megengedett!
  • Egy percre se hagyjuk magára az ebet!
  • A kutyára tegyünk bilétás nyakörvet az elérhetőségeinkkel, illetve ha eddig még nem került volna rá sor, mindenképpen szerezzünk be számukra mikrocsipet az állatorvosnál!
  • Kérjük meg a rokonokat, barátokat, szomszédokat, hogy a kertben élő, házőrző kutyákkal is tegyenek kivételt ezen a napon, és engedjék be őket a házba!

 

Ezekkel a megelőző intézkedésekkel csökkenthetjük a kóborrá váló állatok számát, illetve növelhetjük a felelős állattartók táborát. Nagyon fontos figyelni az állatokra, hiszen a rémült, elkóborolt állatok nagy része általában sosem tér haza.

Forrás: kutyabarat.hu
Fotó: pheasantsforever.org