6 kutyafajta, aki jobban kedveli az embereket, mint a fajtársait

0
2 501 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

#1 Akita

Ez a Japánból származó kutyafajta a legenda szerint a szamurájok kutyája volt, ez az eb az egészséget, a hűséget és a jólétet jelképezi. A vaddisznó-, őz-, sőt feketemedve-vadászatra kitenyésztett állat tanulékony és jó temperamentumú. Ha nem nevelkedett együtt más állatokkal, nehezen tűri meg őket maga körül, gyakran zsákmányának tekinti őket. Természetéből adódóan védelmezi területét, nagyon családcentrikus, gazdája nélkül nem tud mit kezdeni magával. Az akita hűsége legendás, gondoljunk csak Hachiko történetére.

054

#2 Ír terrier

Ez a közepes termetű, kemény kiállású kutya a foxterrier és a welsh terrier, továbbá más, ma már kihalt terrierfélék keverékéből alakult ki. Értelmes, lelkes és nagyon bátor, odaadóan őrzi családját és otthonát, így mindig éber, és ha kell, közbe is avatkozik. Nem viseli jól, ha magára hagyják, nagyon szorosan kötődik családjához és gazdájához. Gyerekekkel szemben türelmes és jóindulatú, más kutyákkal azonban cseppet sem barátságos, jó neveléssel ez javítható tulajdonság.

058

#3 Boerboel

Ez a zömök, ám kifejezetten izmos kutya dél-afrikai eredetű, kiegyensúlyozott, magabiztos és általában nyugodt eb hírében áll. Olyan mértékben kötődik családjához, hogy ha a szükség úgy hozza, még életét is feláldozza érdekükben. Bátor és józan döntéseket hoz, engedelmes és roppant készséges, mindemellett nagyszerű házőrző, a betolakodóknak esélye sincs ellene. Nagy szüksége van az emberi társaságra, odaadó természete miatt pedig gyorsan beilleszkedik. Különösen figyel a gyermekekre, a szívesen látott vendégeket is örömmel fogadja.

055

#4 Bulldog

A buldog ősét a középkori Angliából eredeztetik. Morcos külseje tündéri jellemet takar, kiegyensúlyozott, szelíd kutya, aki nagyon vidám és barátságos. A lakásban nyugodt, de tud lelkes is lenni, hangulatát nagyban befolyásolja a környezete. Értelmes, és gyakran hoz önálló döntéseket, de emellett igen engedelmes is. Szeret a családja közelében lenni, gyengéden bánik a gyerekekkel. Toleráns, és meglehetősen jó a humorérzéke, ezt a kutyát nehéz felidegesíteni. Mindenkivel barátkozik, de a legfontosabb számára a gazdája.

056

#5 Jack Russell terrier

Ez a kutya egy igazi energiabomba! Félelmet nem ismerve kíváncsi természete miatt bármilyen játékban vagy huncutságban benne van, akaratos jelleme miatt más kutyák felett domináns viselkedést tanúsít. Amilyen pici, olyan nagy az intelligenciája, nagyon szereti a családját és a gazdája társaságát, velük sokkal jobban kijön, mint más kutyákkal. A gyerekekért is rajong, az idegenekkel azonban bizalmatlan. Megfelelő nevelés mellett megláthatjuk, milyen sokoldalú ez az eb.

057

#6 Tosza inu

Ennek a kutyának olyan gazdára van szüksége, akinek határozott tekintélye van. Magabiztos, nyugodt és kiegyensúlyozott eb, csak akkor jön ki a béketűréséből, ha családját veszély fenyegeti. Kiváló őrkutya, a vérében van szeretteinek őrzése. Családtagokhoz gyengéd, hiszen számára ők a legfontosabbak, teljes értékű szerepet akar mellettük. Ajánlott harcosabb kedvű kutyáktól távol tartani, mert az ösztönei hamar felébrednek, az ellenfélnek pedig nem sok esélye marad mellette. Megfelelő nevelés mellett a házban tartott egyéb állatokkal is jól kijön.

059

További hasznos írásaink a témában:

6 kutyafajta kezdő gazdiknak
7 nagytestű kutyafajta gyerekes családoknak
A 8 leghűségesebb kutyafajta

Forrás: iheartdogs.com
Leadfotó: cocowalls.com