6 kutyafajta, aki jobban hasonlít a macskákra, mint gondolnád

0
1 970 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

#1 Shiba inu

Ez a kutyus az egyik legkisebb termetű a japán fajták közül, és több tulajdonságában is hasonlít a macskákra. Bár a családjáért rajong, az idegenek közelségét fenntartásokkal kezeli, bizalmatlan velük. Öntörvényű, makacs, korán el kell kezdeni a tanítását, idomítását. Kisebb kutyákkal nem érdemes együtt tartani, de a macskákkal jól kijön. A siba inuk nagyon kényesek, így akár csak a macskák, ők is szükségesnek érzik önmaguk tisztítását, nyalogatását.

0121

#2 Basenji

Az Afrikából származó, kis termetű és kedves küllemű, eredetileg vadászkutyaként tartott eb sajátságos tulajdonsága, hogy nem tud ugatni. Ha idegesek, a farkasokhoz hasonlóan csaholnak, vagy élesen “jódliznak”. Intelligensek és függetlenek, egyetlen embert választanak gazdájuknak, az idegenekkel pedig nagyon óvatosak. Ez az ősi fajta manapság elég ritka, de ő az egyik olyan kutya, aki akár 17 éves koráig is elélhet.

0122

#3 Finn spicc

Ez az eb a legnépszerűbb kutya Finnországban, bár személyisége miatt következetes gazdi mellé ajánlott. Erős, független személyisége miatt korai nevelésre szorul, de a befektetett energia megtérül, ugyanis kiválasztott gazdáját nagyon tudja szeretni ez a kutya. Eleven, éber, értelmes és kíváncsi, sosem lehet mellette unatkozni. A kutya általában azonnal eltávolítja magáról a piszkot, ugyanis szeret tiszta lenni, ebben is hasonlít a cicákra.

0123

#4 Csau csau

A legalább 2000 éves kínai fajta bizonyára mindenkinek ismerős. Egyénisége semelyik másik kutyához sem hasonlítható, méltóságteljes, önálló és csendes kutya, nem véletlen, hogy annyira kedvelt kutya. Nem igényel túlzott törődést, idegenekkel és más állatokkal szemben visszahúzódó, bizalmatlan. Makacs, de rendkívül hűséges. Rövid lábujjait macskamancsnak nevezik, pckes járása pedig tényleg egy kicsit a macskák büszke járására emlékeztet.

0124

#5 Angol agár

Erős, izmos testfelépítésű kutyák, akik rendkívül büszkén is tudnak ügetni elegáns megjelenésükkel. Külsejük ellenére igen érzelmes és érzékeny állatok, akik nagyon kötődnek a családjukhoz. Jámbor jellemükről ismertek, békések és nagyon ritkán ugatnak, néha észre sem lehet venni, hogy a lakás egyik sarkában pihennek. Mozgékonyak, jól fejlett a vadászösztönük, ennek ellenére nagyon könnyedén nevelhetőek, hiszen minden vágyuk, hogy a gazdi kedvében járjanak.

0125

#6 Pomerániai törpespicc

Mozgékony és energikus kutyák, akik termetük ellenére hihetetlenül magabiztosak. Általában jól kijönnek fajtársaikkal, idegenekkel szemben éberek, de számukra mindig a család az első. Értelmes kutyák, gyorsan megtanulják az új parancsokat, de következetes nevelésre van szükségük. Amíg fiatalok, rengeteg időt kell velük tölteni, hogy szokják az emberi jelenlétet és megtanulhassák, hogy mik a határok, meddig mehetnek el.

0126

További hasznos írásaink a témában:

A 8 leghűségesebb kutyafajta
6 kutyafajta kezdő gazdiknak
6 kutyafajta, aki jobban kedveli az embereket, mint fajtársait

Leadfotó: the-daily.buzz
Fotók: iheartdogs.com