6 ketrecbe zárt kutyát mentettek ki a Florence hurrikán miatt dolgozó önkéntesek – videó

0
835 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Futótűzként terjed az a videó – már több, mint 6 millióan látták – , amit a Twitterre töltöttek fel a minap. A felvételen az látható, ahogyan egy bátor önkéntes megment hat kutyát a biztos haláltól. A felvétel az észak-karolinai Leland városában készült vasárnap, ahol a Florence hurrikán miatt igen komoly áradások pusztítanak. A videóban szereplő kutyák gazdáinak is ezért kellett elhagyni az otthonukat, de valamilyen felfoghatatlan okból, kedvenceiket ott hagyták, a gondosan bezárt ketreceikben meghalni. 

Szívszorító a látvány, ahogy kutyák, az egyre emelkedő vízszint miatt, a hátsó lábukra állva támaszkodnak a ketrec rácsaiba. Amikor az önkéntesek odaérnek, kétségbeesett vonyítással kérnek segítséget. A felvételt készítő újságíró, Marcus DiPaola szerint mire elmentek onnan, már olyan magas volt a vízszint, hogy a kutyák biztosan megfulladtak volna – írja a Daily Mail.

Észak-Karolinában a vízszint vasárnapra elérte a 1,5 métert és folyamatosan emelkedik. Előrejelzések szerint a Yadkin folyónál (Jonesville), az ár elérheti a 8 métert is.

A Florence hurrikán eddig 32 halálos áldozatot követelt.

Forrás: Daily Mail