6 dolog, ami minden macskatartó számára ismerős lesz

0
377 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

1. Bárhogy is próbálkozol, lehetetlen normális képet lőni róla

Neked van a legszebb, legaranyosabb, legokosabb cicád, érthető, hogy ezt feltétlenül meg akarod osztani a nagyvilággal. A gyakorlatban ez már nem annyira egyszerű… Jobb esetben egy elmosódott pacát, vagy egy kamerába nyomuló orrot tudsz csak megörökíteni, mert tuti, hogy nem maradnak a helyükön, ha előkerül a fényképezőgép.

2. Mindig tudod, merre járt

Hogyne tudnád, hiszen mindenütt nyomokat hagy maga után. Nem kell detektívnek lenned ahhoz, hogy megállapítsd, a macska a fekete ruháidon át, a szennyes kosáron keresztül egészen az új kanapéig jutott. Egyrészt marad utánuk egy macska alakú kis mélyedés, másrészt a bundájuk felét is elhullajtják, amerre csak járnak. Ha mázlista vagy, karmolásnyomokat nem találsz sehol.

3. Tele van a lakás apró színes játékokkal

Te is, és a vendégeid is folyamatosan megbotlotok valamiben. Persze, mert a macska apró játékai szanaszét hevernek a lakásban. Hiába pakolsz el utána, úgyis megtalálja a módját, hogy visszaszerezze az imádott kacatot. Ha mégsem sikerül, akkor elcsen egy kupakot, tollat, hajgumit, vagy bármit, amivel elszórakozhat. Csak egyszer húzd el a kanapét, rögtön rájössz, hova tűntek a cuccaid!

funny-cats-pictures-images-photos-0322085539

4. Nincs szükséged ébresztőórára

Persze ott van az éjjeliszekrényeden, de tulajdonképpen semmi haszna nincs, mert a cicád pontosan tudja, mikor kell felkelned: akkor, amikor ő úgy akarja. Lehet, hogy az éjszaka közepén, jobb esetben az ébresztőd előtt tíz perccel, de biztos lehetsz benne, hogy a legtöbbször a hangos nyávogásra fogsz kelni. Addig örülj, míg a takaró alól kilógó lábadat el nem kapja!

5. A szőr ellen örök harcot folytatsz

Nem elég, hogy minden ruhádat megjelöli egy adag szőrszállal, de még a szőrgolyókkal is meg kell birkóznod. Ha a lakás nagy részében kőpadló, vagy parketta van, biztos lehetsz benne, hogy mégis megtalálja majd azt az egyetlen pontot, ahol a legnehezebb levakarni azt, ami a kijött belőle. Általában a másnapra kikészített ruhád, vagy a frissen mosott függönyök közelében történik mindez.

6. Folyton össze vagy karmolva

Neked már szinte fel sem tűnik, csak a közeledben élők emlékeztetnek rá néha, mikor megrendülve figyelik a többcentis karcolásokat a karodon. Semmiség, nem? Néhány hónap, vagy év alatt bárki hozzászokhat, kis kedvenceink gondoskodnak róla. Mi persze sosem tanuljuk meg, hogy a macskával való játéknak ára van.

A macskatartás előnyeiről korábban is mutattunk egy vicces összeállítást, ide kattintva ezt is elolvashatod!

Leadfotó: stylopictures.com
Fotó: dougleschan.com