5 trükk, hogy a lehető legjobb fotót készítsd el kedvencedről

0
243 megtekintés
macska
Swing Szerelem Szulák

Nem kell profi fotósnak lenned ahhoz, hogy szép képet készíts az állatodról, elég csak néhány apró trükköt ismerned, és szuper fényképek készülhetnek.

1. A megfelelő fényképezőgép

Ez fontos! Válassz olyan típust, amit könnyű kezelni, kényelmes a használata és kielégíti az igényeidet. Ha olcsóbb árkategóriában gondolkozol, a kompakt gépek tökéletesek lehetnek, ezeket könnyen magaddal tudod vinni bárhová, de ha komolyabb összeget szánnál rá, érdemes lehet körbenézned a tükörreflexes gépek között is. Az állatokat hozzá kell szoktatni a fényképezőgéphez, gondolj bele, nem csoda, ha nem akarnak türelmesen pózolni, ha valami idegen szerkezet fókuszál rájuk a gazdi ismerős arca helyett.

2. A türelem a kulcs

A legfontosabb tényező nem a kamera minősége, nem a hátad mögött lévő fotós tapasztalat… hanem a türelem. Ha siettetni akarod a folyamatot, az az állatot ingerültté teszi, ez pedig látszódni fog a fényképen is. Vegyél egy mély levegőt, és ne felejtsd el, hogy elsősorban a kis kedvencedre kell figyelned. Idővel megbékélnek a zár kattanó hangjával, és elkészülhet a tökéletes portré.

3. A tökéletes szög

Hányszor volt már példa rá, hogy a kutya, vagy a macska azonnal az objektívhez kezdett dörgölőzni, amint előkerült a fényképezőgép… Erre a problémára egyetlen megoldás van, ha ők mozdulnak, te is mozdulsz velük, így elcsíphetsz egy jó pillanatot. Próbáld meg vezényszavakkal fegyelmezni az állatot közben, de ne felejtsd el megdicsérni, ha jól teljesített. Ne felülről, inkább szemből próbálj meg fotózni.

4. Jó megvilágítás

A világos, természetes fénynél keresve se találhatsz jobbat, ha a kedvencedet fotóznád. A direkt napfény túl erőteljes, a vakuval elijesztheted őt, a lámpafény túl sárga, a sötét, árnyékos szoba használhatatlan. Egy ablakhoz közeli helyet válassz a fotózásra, így érheted el a legjobb eredményt.

5. Ne keseredj el, ha nem sikerül

Már megint nem néztek a kamerába, bármit is csináltál? Se a jutalomfalat, se a játék, se a vezényszavak nem használtak? Előfordul, de emiatt ne legyél mérges rájuk. Az állatok sokszor makacsolják meg magukat, de ne erőltesd a dolgot, ha nagyon ellenállnak. Ne feledd, nem az a cél, hogy profi fotók készüljenek, hanem az, hogy megörökítsd a pillanatot. Majd máskor sikerül!

Fotó: imgarcade.com