5 okos ötlet, amit minden macskás gazdinak ismernie kell

0
328 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

1. Használj gumikesztyűt a szőr eltávolítására!

A porszívó és a ragacsos henger nem mindig elég hatékony, ilyenkor vethető be ez az egyszerű módszer. A gumihoz jól tapadnak majd a makacs szőrszálak, így pillanatok alatt megtisztíthatjuk a kanapét, vagy a macska fekhelyét is.

2. Dobd fel a megunt játékokat!

A cicák hajlamosak hamar megunni az egykor izgalmasnak tűnő tollas labdákat, plüssegereket és egyéb kacatokat. Ha ilyen történne, hempergesd meg őket illatos macskamentában, a macskák őrült szaglászással és az illatos játékok ide-oda való pofozgatásával reagálnak majd.

3. Készíts neki barlangot!

Nem feltétlenül kell a legdrágább, kacsalábon forgó palotát megvenned kedvencednek, egy kartondobozból és egy régi pólóból is kitűnő kuckót készíthetsz neki! A póló nyaka legyen a bejárát, rögzítsd az anyagot, és már kész is a cicád legújabb kedvenc helye.

4. Játék a jutalomfalatért

Hogy a cica mozgásban maradjon, érdemes ehhez hasonló izgalmas ötletekkel előrukkolni. Csak egy műanyag flakon és néhány finom falat szükséges hozzá. Vágj egy apró ablakot a palackra, gondoskodj róla, hogy ne legyen éles a műanyag, majd töltsd meg jutalomfalatokkal az üveget. Indulhat a játék!

5. Interaktív cicajáték

Emlékszel még arra a játékra, mikor egereket kellett kalapáccsal fejbe kólintani? A játék nehézsége az volt, hogy sosem tudhattuk, melyik lyukból fog előbukkanni a kis rágcsáló. A macskáknak ez ugyanolyan izgalmas lehet, elkészítése pedig nem tart tovább 10 percnél. Egy régi cipősdobozból pillanatok alatt megvan!

Ha hasznosnak találtad ezt a cikket, ezeket is ajánljuk:

Hogyan játsszunk a macskánkkal?
3 apróság, amivel segíthetünk a kóbor macskáknak a téli hidegben
Segítség, bolhás a macskám!