5 nyomós indok, hogy miért érdemes minden családnak befogadnia egy kutyát

0
486 megtekintés
Family Lying on Grass ca. 2002
Swing Szerelem Szulák

1. A kutyusok remekül elvannak a gyerekekkel

Minden gyerekes családnak szüksége lenne egy kutyára. Nemcsak hűséges barátai lesznek a gyerekeknek, de felelősségre is tanítják őket. A kicsik is segédkezhetnek az etetésben, a sétáltatásban, a játékról nem is beszélve!

2. Biztonságban érezheted magad mellettük

Nem kell kiképzett őrzővédő kutya ahhoz, hogy biztonságban legyél, a betörők nagy eséllyel nem fognak kockáztatni, ha egy ugató kutyával találják szemben magukat, aki meg is haraphatja őket.

3. Okot adnak a testmozgásra

Minden gazdi tudja, hogy a kutya bizony azzal jár, hogy aktivizáljuk magunkat. A rendszeres séta nekünk is jó hatással lesz az egészségünkre, a parkban történő játék pedig még különleges köteléket is alakít köztünk és az eb között. Ha kutyusod van, nincs már szükség személyi edzőre.

4. Hatással vannak a hangulatunkra

Több kutatás eredménye is bizonyította már, hogy azok az emberek, akik megosztják mindennapjaikat valamilyen állattal hosszabb, és boldogabb életet élnek. Egy állandó, hűséges társ mellett az ember sosem érzi magát egyedül. Ha senki nincs, aki megértene, a kutyád mindig ott lesz és feltétel nélkül fog szeretni.

5. Az idősek és a mozgássérültek is igaz társra találhatnak bennük

A kutyák arra is képesek, hogy egy ember életét teljesen megváltoztassák és pozitív irányba tereljék. Hatalmas empátiájuk miatt jó érzékük van hozzá még képzés nélkül is, hogy segítsenek azokon, akik rászorulnak, érzelmileg is támogatják azokat, akiknek erre szükségük van.

Ha érdekesnek találtad, talán ezek a cikkek is tetszenek majd:

8 jel, hogy kutyusod imád téged
Vicces nevet keresel kutyusodnak? Segítünk!
Milyen pózban alszik a kutyusod? Ezt árulja el a személyiségéről!

Forrás: animalbliss.com
Fotó: caninemaster.com