5 kutyafajta, aki hajlamos a szorongásra

0
565 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

#1 Német juhászkutya

Ez a fajta eszéről, kedvességéről és játékos természetéről híres, azt pedig mindenki tudja, hogy gyakran alkalmazzák nyomozó-, mentő- és vakvezető kutyaként is, hiszen könnyedén betanítható, engedelmes kutya. Háziállatként a család minden tagját védelmezi és szereti, ám egyetlen gazdához ragaszkodik. Ha erősen kötődik valakihez, akkor mindent megtesz, hogy a kedvében járjon, ez a kutya nem való olyanoknak, akik sokat vannak távol az otthonuktól. Ha nem kap elég figyelmet, úgy érzi, hogy büntetésben van, ettől pedig szomorú, és elkeseredett lesz.

German-Shepherd

#2 Labrador retriever

Az Újfundlandról származó kutyus korábban a halászok segítője volt, azóta is lételeme a víz. Könnyedén tartható fajta, de hajlamos lelki problémákra. Nagyon fontos, hogy mindig kedvesen bánjunk vele, mert érzékeny fajta, szereti az embereket és fontos számára, hogy őt is viszontszeressék. Kedves jelleme miatt házőrzőnek nem a legjobb választás, hiszen akkor a legboldogabb, ha emberek közelében lehet, és segíthet nekik, ezért mentő- és segítőkutyaként is gyakran alkalmazzák.

Golden_retriever_stehfoto

#3 Vizsla

A kiváló szaglású, leggyakrabban használt vadászkutya, hiszen születési adottságuk ez a feladat. Élénkek, intelligensek, nem véletlen, hogy Magyarországon a legkedveltebb fajták közé tartoznak. Nagyon aktívak, lételemük a mozgás, de még ennél is fontosabb az emberek közelsége. Szinte csak társaságban érzi jól magát, nem viseli túl jól, ha hosszú időre egyedül hagyják. A vizsla tényleg egy olyan kutyus, akivel a nap minden percében foglalkozni kell.

vizsla

#4 Spániel

A vizslákhoz hasonlóan, eredetileg a spánielek is vadászkutyák voltak, ám az évtizedek során egyre kevesebbszer használták erre a célra, így igazi kis házi kedvenc lett belőle. Ebből adódóan nagyon ragaszkodik a családhoz, élvezi, ha mindig gazdái körében lehet. Jól képezhető és okos állatok, de rosszul viselik a magányt, ha elhanyagolják, könnyen önfejűvé és konokká válhatnak.

EnglishCockerSpaniel_simon

#5 Havannai pincs

A havanese a legelső társasági kutyafajták egyike, így nem csoda, ha emberi jelenlét nélkül boldogtalan lesz. A Kubában kitenyésztett fajta rendkívül kedves, és intelligens, és nagyon igényli a társaságot, valamint azt, hogy foglalkozzanak vele. Játékos, szeret a középpontban lenni, azt akarja, hogy gazdája állandóan csak rá figyeljen. Ez a kutya egy igazi örökmozgó, így csak elkötelezett gazdiknak ajánlott.

pure-breed-havanese-puppy-boy-for-sale-5391e90333e60 (1)

Olvasd el további cikkeinket is a témában:

10 kutyafajta, melyeknek az átlagosnál nagyobb a hajlama a hőgutára

Az 5 legkedveltebb, de kezdőknek semmiképp sem ajánlott kutyafajta

Leadfotó: dogwallpapers.net
Fotók: nextdaypets.com, Wikipedia, vetstreet.com, pets4homes.co.uk