5 kilos aligátorteknős akadt egy horgász botjára a Balatonnál

0
699 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A hím aligátorteknősök akár 30 kiló feletti testtömeget is elérhetnek, és az emberre is veszélyesek. Az állat Magyarországon inváziósnak számít, természetes ellensége nincs.

Úszós nádi pontyozást tervezett július 10-ére, vasárnapra a Keszthelyi Librás Strandra Szeles Zsolt, de hal helyett egy 5 kils emberri veszélyes aligátorteknős akadt a horgára.

„Az interneten kerestünk rá, és azonosítottuk be a teknőst. Egyből hívtuk egy vízirendőrt, de ő nem foglalkozott vele. Bevittük a Keszthelyi Rendőrkapitányság, majd próbáltuk elérni a Veszprémi Állatkertet, de vasárnap este nem sikerült” – részletezte, hogy bizony sokáig tanácstalanok voltak, hogy mit is kezdjenek az inváziós és az emberre is veszélyes állattal. -irja a pecaverzum.hu

Már későre járt, és nem volt mit tenni, éjszakára helyet kellett keresni az aligátorteknősnek. A megoldás Zsolt szomszédjától érkezett, aki egy lemezkádat vitt át neki, amit egy raklappal fedtek le. A páncélos végül július 11-én, hétfőn a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) természetvédelmi őréhez került.

ÍForrás: pecaverzum.hu

Képek: szeles Zsolt/facebook