5 furcsa állat, akiket nem szívesen simogatnál meg, pedig ártalmatlanok

0
770 megtekintés
denevér
Swing Szerelem Szulák

Nem minden állat született szőrösnek, cukinak és imádni valónak, vannak olyan teremtmények, amelyektől a legtöbb ember viszolyog, pedig ha tisztelettel és óvatosan bánunk velük, semmiféle veszélyt nem jelentenek ránk.

Góliát madárpók

A Föld legnagyobb pókjaként számon tartott állat mérge nem okoz nagyobb gondot, inkább a seb, amit ejt lehet fájdalmas. Az igazság az, hogy nem olyan veszedelmes mint amilyennek először látszik, bár vadállatról beszélünk, sokan tartják háziállatként a nagyra nőtt pókfajtát.

Theraphosa_blondi_1

Vérszopó denevér

A vérszopó denevérek Közép- és Dél-Amerikában, trópusi és szubtrópusi vidékeken honos. Táplálékuk meleg vérű, házi- és haszonállatok, de a táplálkozásukat megkönnyíti, hogy áldozatai nem érzékelik a vércsapolást, ugyanis fájdalommentes a harapásuk, ám gyakran terjesztenek betegségeket. Étkezési szokásaik miatt nincs különösebben jó hírük, bár az emberekre sosem támadnak.

vampire-bat

Kínai óriásszalamandra

Bolygónk legnagyobb kétéltűje akár 1,8 méteresre is megnőhet, súlya pedig elérheti az 50 kilót is. Élete nagy részét folyókban éli, bogarakat, békákat, halakat eszik. Néhány évtizeddel ezelőtt még rengeteg élt belőlük, ma már alig néhány példány él a vadonban. Barátságosak és egyáltalán nem jellemző rájuk az agresszív viselkedés, hiába tűnnek veszélyes lényeknek.

img_94961-255311

Véznaujjú maki

A Madagaszkáron élő macska nagyságú maki az egyik legősibb faj a félmajmok között. A kihalás szélén álló állat a sűrű dzsungelek és esőerdők fáin él, életteret jelentősen ritkítják, ez vezetett a makik számának csökkenéséhez. Furcsa külseje koboldra emlékeztet, ám a különc ábrázat barátságos természetet takar.

aye4

Atlanti ördögrája

Hossza 3-5 méter, úszófesztávolsága általában 4,5-7 méter, de akár 9,1 méter is lehet. Tápláléka túlnyomórészt planktonokból, garnélákból, olykor kisebb halakból áll. Békés planktonevő, ám ha megtámadják, hatalmas testével és fürge mozgásával megfélemlíti ellenségét. Az emberekre nem jelent veszélyt, sőt, szívesen úszkál együtt játékosan a búvárokkal is.

manta-ray-8

Fotók: wikipedia.com, viralnova.com