5 egyszerű intézkedés, amivel a kutyád tovább élhet

0
181 megtekintés
kutya
Swing Szerelem Szulák

1. Étkezés

Figyelj oda a kutya súlyára! Nem mindegy, mivel eteted, válassz mindig egészséges falatokat az eb számára. Nem árt arra is ügyelned, hogy korának, és fajtájának megfelelő tápot kapjon.

2. Aktivitás

Legyen meg a napi mozgás, séta, játék, így a kutyus is vidámabb lesz! Vidd magaddal futáshoz, biciklizéshez, gondoskodj róla, hogy a kutya rendszeresen mozogjon, hogy formában maradjon. Persze pihenés is nagyon fontos!

3. Társaság

Akár az ember, a kutya is társasági lény, ezért ne hanyagold el sem a saját, sem a kutyád barátait! Egy kis ismerkedés a parkban, családi összejövetel, ahol körberajongják az ebet, hidd el, neked is jót fog tenni, és a kutya önbizalmát is növeli!

4. Egészség

Az egyik legfontosabb, hogy a kutya egészsége rendben legyen. Kapja meg a szükséges védőoltásokat, ügyelj a fogai épségére, rendszeresen vidd állatorvoshoz, és tartsd kis kedvenced bundáját tisztán rendszeres fürdetéssel!

5. Szeretet

Mondanunk sem kell, hogy ez az egyik legalapvetőbb dolog, amit egy kutyusért tehetsz. Mutasd ki neki a szeretetedet, törődj vele, gondoskodj róla, meglátod, százszorosan visszaadja azt az örömet, amit te adsz neki.

Fotó: findadogminder.com.au