2500 méteres magasságig mentek, hogy megmentsenek egy kutyát

0
254 megtekintés
kutya
Swing Szerelem Szulák

A szlovák-lengyel határon található Tengerszem-csúcs 2500 méter magas északnyugati ormára, Lengyelország legmagasabb pontjára egyedül semmiképp sem juthatott fel a fekete-barna keverék kutya, az aktivisták azt feltételezik, hogy valaki így akart örökre megszabadulni az ártatlan négylábútól.

cid_ii_14dcf5e0bca9f3df

Egy csapat hegymászó talált rá pénteken a magányos ebre. A megrémült kutyát kötelek és láncok segítségével menekítették le a meredek hegycsúcsról, a mászók egyike szerint a magas-tátrai mentőakció nagyjából tíz órát vett igénybe. A lengyel hírtelevíziónak nyilatkozva elmondták, hogy hiába értesítették a lengyel hegyimentőket,  nem voltak hajlandóak segíteni, mondván, csak emberek mentésével foglalkoznak.

cid_ii_14dcf5c5f0eeff00

Ez a húzás halálos ítélet volt az eb számára, ezért arra kérnek minden szemtanút, segítsenek felkeresni azt, aki ezt a szörnyű tettet elkövette. Az ügyészségtől azt várják, hogy állatkínzás lehetséges vádjával eljárást indítsanak. A barna szemű kutya a Rysa nevet kapta, és szerető otthont keres – írja az index.hu.

Fotók: tatromaniak.pl