21 fotó ami bizonyítja, hogy a vízidisznók a legjobb fej állatok a világon

0
14 560 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A vízidisznó vagy másik nevén kapibara, a legnagyobb rágcsáló a világon, és valószínűleg az egyik legbarátságosabb lény is, akivel valaha találkozhatsz. Mi sem bizonyítja ezt annál jobban, mint az a tény, hogy még a krokodilokkal is jóban van. 

Dél-Amerika nagy részén megtalálható, kizárólag olyan helyeken él, ahol a víz könnyen hozzáférhető, például elárasztott füves területek, mocsarak és síkvidéki erdők, ahol egész évben van víz.

Szagokkal és különféle hangokkal kommunikálnak egymással. A ragadozók támadása esetén kiáltással figyelmeztetik egymást. Nagyon gyorsan képesek futni, illetve a vízbe menekülnek veszély esetén.

A vízidisznók közösségi állatok, általában 10-20 fős csoportokban élnek, mérete elérheti a 134 centimétert és akár 66 kilogrammot is nyomhat. Félig vízi emlős, kiválóan úszik, a vízben párosodik és akár 5 percig tud rejtőzködni a víz alatt.

A fotókon egyértelműen látszik, hogy tényleg jó barátságot ápol szinte minden állattal, szerintünk nem is kérdés, miért ő, a legjobb fej állat a világon.

Forrás: BuzzFeed, Pinterest