12 jel, amiből tudhatod, hogy a kutyusod igazán boldog

0
6 659 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Bárcsak az állatok is tudnának beszélni, minden sokkal könnyebb lenne! Persze ettől függetlenül még tudatni akarják velünk, hogy mit akarnak, mit éreznek, de a gazdiknak okozhat némi fejtörést a jelek megfejtése.

Ha azon gondolkozol, hogy vajon a kutyád boldog-e, ezek azok a dolgok, amikre figyelned kell, a testbeszéd és a viselkedés ugyanis nagyon árulkodó!

1. Nyugodt tekintet

Egy tanulmány szerint amikor a kutyusok relaxáltak és boldogok, a szemükön egyből látható, azok ugyanis “alapállásban” vannak. Figyeld meg, hogy a különböző aktivitások és helyzetek alatt a kutyusod szeme miről árulkodik, hamar ki lehet következtetni, mikor a legboldogabb.

2. Kutyamosoly

Amikor jól érzik magukat, szájuk résnyire nyitva, vagy teljesen csukva van. Kísérd figyelemmel a mimikáját, mert akár betegségekről, vagy rossz közérzetről is árulkodhatnak a jelek.

3. Laza fülek

A tapasztalt gazdik pontosan tudják, hogy az ebek a füleikkel is képesek üzenni. Egy nyugodt, jó hangulatú kutyus füle alapállásbán, nyugodtan áll, persze ez fajtánként eltérő helyzetet jelent.

4. Árulkodó farok

Még egy rész a kutyus testén, amit érdemes tanulmányozni. Nem sok jót sejtet, ha a kutyus a lába közé szorítja a farkát, ha viszont nyugodtan tartja, esetlen izgatottan csóválj, az általában az öröm jele.

5. Relaxált testtartás

Nem szabad elfelejteni összességében megfigyelni a kutyát. Miről árulkodik a testtartása, a helyzete? Ernyedtek az izmok, vagy feszült, ingerült az összhatás?

6. Jó magatartás

Azok a kutyák, akik rendszeresen tesznek tönkre valamit a lakásban, általában unatkoznak. Aki boldog, az sosem unatkozik, nem igaz? Egy kiegyensúlyozott kutyusnem a gazdi cipőjét, hanem a saját játékát rágcsálja.

025

7. Kiváló étvágy

Persze vannak “válogatós” fajták, de egy boldog kutyus majd kiugrik a bőréből, ha a gazdi valami jutalomfalattal, vagy finom étellel lepi meg. Ha az eb étvágyában változás lép fel, kevesebbet eszik, vagy nem hajlandó elfogadni a tápot, az gyanúra adhat okot.

8. Aktivitás

A kutyák másképp működnek, mint a macskák, nekik nincs rá igényük, hogy a nap nagy részében aludjanak és pihenjenek. Még az idő és a kor előrehaladtával is, a legtöbb eb igazán aktív marad és igényli a nagy sétákat és a játékot. Ez a hozzáállás az egészséges.

9. Társaság

Egy boldog kutyus ha teheti, a családja, gazdája körében van, hiszen őket szereti a világon a legjobban. Egyáltalán nem kedvelik a magányt, mindenük az emberi társaság, ezért szívesen töltik idejüket velünk.

10. Egészség

Teljesen egyértelmű, hiszen egy beteg kutyus egyáltalán nem kiegyensúlyozott. Egy egészséges kutyus azonban mindennél boldogabb! Gazdiként kötelességünk, hogy odafigyeljünk rá, és rendszeresen vizsgáltassuk ki az ebet.

11. Izgalom

Az öröm, mikor hazaérsz és a kutyus már az ajtóban letámad hatalmas szeretetével, az izgalom minden egyes séta előtt, a várakozás, mielőtt megkapja a tápot… Ismerős? Akkor minden rendben, a kutyus hangulata kiváló!

12. Pihentető alvás

Minden kutyának kell egy hely, egy kis kuckó, ahol nyugalomra hajthatja a fejét. Mindenképpen gondoskodj ilyenről, hogy a lehető legjobban aludhasson kis kedvenced. A nyugodt kutyusok hosszan és mélyen alszanak, nem kelnek fel sokszor és kipihenten, boldogan ébrednek.

 

Ha hasznosnak találtad ezt a cikket, olvasd el ezeket is:

7 jel, hogy a kutyusod egészsége veszélyben lehet

3 jel, hogy a kutyusod depressziós

4 jel, hogy a kutyusodnak több mozgásra lenne szüksége

Leadfotó: 123hdwallpapers.com
Fotó: redheadedninja.com