11 elképesztő dolog, amit még nem tudtál a macskáról

0
19 196 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A macskákat évezredek óta misztikum lengi körül. Szépségük, egyéniségük, különös szokásaik, viselkedésük, kedvességük vagy titokzatosságuk sokakat inspirált a rajongásra, vagy az ellenszenvre egyaránt. Egy biztos, a róluk szóló vidám, vagy különös történetek sosem unalmasak, vagy konvencionálisak. Ezekből válogattunk ki néhányat.

1. A Keresztapa Vito Corleonéjának macskája egy kóbor cica volt, amit a rendező, Francis Ford Coppola talált a stúdió parkolójában. Olyan hangosan dorombolt, hogy Marlon Brando hangját újra kellett szerkeszteni a felvételek után.

2. A Queen néhai énekese, Freddie Mercury 1985-ben egy saját albumot is kiadott „Mr. Bad Guy” címmel. Az albumhoz tartozó kísérőszövegben a következő olvasható: „… macskámnak Jerrynek. És Tomnak, Oscarnak és Tiffanynak. És minden macskaszeretőnek az egész univerzumban – mindenki más menjen a francba.”

3. A Guinness világrekordokért felelős szervezet megszűntette a legkövérebb macskáért (és bármilyen más kövér állatért) járó díjat, nehogy az embereket az állatok egészségtelen túltáplálására ösztönözze.

4. A szentpétervári Ermitázs múzeum több mint 70 macskának ad otthont, akiket az üzemeltetők azért tűrnek meg, mert segítenek kiirtani a műemlékeket megrágcsáló egereket. Még saját sajtótitkárral is rendelkeznek, illetve van macska-felügyelőjük és macska-felelősük is. Mindegyiküknek van igazolványa, állatorvosi kiskönyve, és hivatalosan is szerepelnek a múzeum tisztaságáért felelős képzett alkalmazottak listáján.

5. Egy Oscar nevű cica annyira pontosan volt képes megjósolni, hogy ki és mikor fog eltávozni az idősek otthonából, ahol ő is lakott, hogy az ott dolgozók gyakran előre értesítették az illető hozzátartozóit a közelgő tragédiáról.

6. A világ valaha feljegyzett két legidősebb macskája 34 és 38 évet élt. Mindkettőjüknek ugyan az a személy volt a gazdája és szalonnával, tojással, brokkolival és kávéval etette őket.

7. Sok állatmenhely nem engedi, hogy fekete macskákat vigyenek haza Halloween előtt, nehogy megkínozzák vagy „feláldozzák” őket.

8. A világ legelső repülés közben folytatott rádiókommunikációja a következőképpen hangzott: „Roy, gyere és vidd el ezt az átkozott macskát.”

9. Éjszakánként Disneyland egy igazi macskavárossá változik. A Disney háziállatokként kezeli a cicákat, azok ugyanis segítenek kordában tartani az élménypark egérállományát. Az állatkák rendszeres orvosi ellátásban részesülnek és gyakran ivartalanítják is őket.

10. Ez egy sajátos rehabilitációs program részeként, egy washingtoni börtönben a rabok „halálsorra” küldött cicákat kapnak, akikről gondoskodniuk kell.

11. Állítólag amikor Abraham Lincoln feleségét, Mary Todd Lincolnt megkérdezték, hogy vannak-e hobbijai a férjének, csak ennyit mondott: „a macskák.”

Forrás: agraroldal.hu