100 millió forinttal segíti a kormány a kóbor ebek ivartalanítását

0
34 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Magyarországon jelenleg az egyik legnagyobb probléma a kóbor ebek magas száma, melyet a nem kívánt szaporulatok megelőzésével, az ivartalanítás támogatásával lehet a legelfogadhatóbb módon csökkenteni. A kormány elkötelezett amellett, hogy a programnak köszönhetően újabb mérföldkőhöz érkezzünk az állatvédelem és a felelős állattartás terén.

A kormány legfontosabb célja az elmúlt években az állatvédelem területén a felelős állattartás népszerűsítése volt. Ennek érdekében több intézkedést tettek, több programot indítottak.

Az agrártárca 100 millió forintot biztosított az állatmenhelyet működtető civil szervezeteknek, a gondozásukban álló kutyák ivartalanításra.

A támogatás keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanítását finanszírozhatja. Kiemelt célunk egyúttal, hogy minél több ember részesítse előnybe az örökbefogadást, így az árva állatok könnyebben találhatnak új otthonra. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal nemrégiben mutatta be a “Fogadj Örökbe” című kiadványát, amivel segíteni szeretnénk azoknak, akik a menhelyről befogadás mellett döntenek. Ne feledjük, az állattartás felelőséggel jár, ezért a “Kutyakötelesség” című könyv jó iránymutatást adhat a gazdiknak. A kiadványok ingyenesen letölthetőek a Nébih honlapjáról.

Forrás: magyarmezőgazdaság