10 dolog, amit a gazdik meg akarnak köszönni a kutyájuknak

0
8 709 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
“A kutya vagy eb ujjon járó emlős ragadozó állat, a szürke farkas egy már kihalt alfajának háziasított formája.” Persze mind tudjuk, hogy sokkal több ennél.

A kutyák olyan lények, akik feltétel nélkül adják a szeretetüket, bármiféle kiképzés, vagy betanítás nélkül is a gazdájukat tartják életük értelmének. Megbocsátanak, szeretnek, vigyáznak ránk és büszkék arra, hogy a legjobb barátaink lehetnek. Íme egy köszönőlevél minden kutyának, minden gazditól.

1. Barátság

Köszönöm a társaságodat. Nincs hozzád hasonló barát az egész világon, és ezért nagyon hálás vagyok. Te mindig velem vagy, bármi is történjen, persze nem sok választásod van. Egy nap felébredsz és bumm, van egy gazdid. Köszönöm, hogy a barátom vagy.

2. Boldogság

Főleg azokban az időkben, amikor egyedül érzem magam, hálás vagyok, hogy itt vagy nekem. Ha a világ másik végén vagyok, te akkor is vársz rám otthon. Sok ember keresi a másik felét, én már megtaláltam. Néha a munka szólít el tőled olyan helyekre, ahová nem vihetlek magammal, de te megérted. Rám mosolyogsz, és tudom, hogy nem haragszol.

3. Szeretet

A feltétel nélküli szeretet egy olyan dolog, amit az embereknek meg kell tanulnia. Valakinek egy egész élet is kevés rá. Köszönöm, hogy te ezzel a képességgel születtél. Néha rád kiáltok és megdorgállak, amiért megrágod a cipőmet, te még ilyenkor is úgy nézel rám, hogy azt olvasom ki a szemedből, “Sajnálom, szeretlek!”. Hogy tudsz minket szeretni pusztán azért, mert létezünk? Köszönöm, hogy azért szeretsz, aki vagyok. Bár tudom, hogy akkor még jobban szeretsz, ha kaja is van nálam.

4. Apróságok

Köszönöm, hogy megtanítottál arra, hogyan értékeljem az élet apró örömeit. Te már attól is boldog vagy, ha egy bottal a szádban szaladgálhatsz a parkban. Úgy teszel, mintha az valamilyen különleges, értékes tárgy volna. Az az öröm az arcodon tanított meg arra, hogy mindig kiélvezzem a pillanatot. Örüljek annak, ha a szeretteimmel lehetek, ha süt a nap egy nyári délutánon, ha esik az eső. Segítettél, hogy ezeket értékelni tudjam, hiszen végül csak ezek a pillanatok azok, amik számítanak.

5. Nevetés

Köszönet minden olyan pillanatért, amikor megnevettetsz. Akkor, amikor semmi sem képes felvidítani, te mégis megpróbálod, és persze, hogy sikerül. Tudom, hogy nem direkt pukizol, amikor pont mindenki csöndben van, és nem direkt esel le álmodban a kanapéról, de köszi, hogy megteszed. Köszönöm, hogy olyan bolondos vagy, és mosolyt csalsz az arcomra.

6. Empátia

Nem tudom, hogy csinálod, de köszönöm. Mintha belelátnál a lelkembe. Látod, hogy min megyek keresztül, átérzed azt, amit én is érzek. Megérted, ha rossz napom van, és akkor is ugyanúgy szeretsz. Megérted, ha éppen szükségem van valakire, és akkor odadugod az orrod, hogy simogassalak. Köszönöm, hogy elűződ a könnyeket.

7. Türelem

Köszönöm, hogy olyan izgága vagy a kutyaiskolában, hogy leégetsz a parkban a többi gazdi előtt, megtanítod, hogyan legyek még türelmesebb. Köszönöm, hogy megtanítasz arra, hogyan kell várni. Várni, amíg megtalálod a tökéletes fát a pisiléshez.

8. Biztonság

Köszönöm, hogy szólsz, ha szirénázva jön egy autó, hogy megfogod helyettem a madarakat, hogy bebújsz az ágy alá a porszívó hangja miatt. Hogy ugatsz, ha valami nincs rendben, hogy azonnal észre vegyem, mi nem stimmel. Biztonságban érzem magam melletted.

9. Segítség

Köszi, hogy segítesz rendben tartani a lakást. Ha leejtek valamit, te már rögtön a szádba veszed, és elviszed. Ha leejtek egy falat ételt, már le sem kell néznem az asztal alá, mert tudom, hogy éppen azon csámcsogsz, nehogy koszos legyen a szőnyeg. Köszönöm azoknak a társaidnak, akik életet mentenek, vagy segítségre szoruló emberek mindennapjait könnyítik meg.

10. Megbocsátás

Nagyon szépen köszönöm, hogy nem haragszol rám. Tudom, hogy rengeteg ember van, aki rosszul bánik a kutyákkal. Nagyon sajnálom. Köszönöm, hogy ennek ellenére is megbocsátasz, és sosem hagy el az emberekbe vetett hited. Hogy mindig reménykedsz, hogy szerető otthonra lelsz, még akkor is, ha rengeteg szörnyűség történt veled. Köszönöm, hogy szeretsz.

Fotó: Pixabay / Pexels